A kis- és nagybetűk különbségére a kereső nem érzékeny. A "Kutatás" és "kutatás" azonosnak számítanak.

A "Pontos keresés" lehetőség bejelölése nélkül a kereső az ékezetes karaktereket nem különbözteti meg az ékezet nélküli párjuktól. A "hir" és "hír" kifejezések között tehát nincs különbség.

A szerző és tárgyszó melletti "Egyezés" opció bejelölésével a "Pontos keresés" bejelölése nélkül is lehet a szerző vagy tárgyszó teljes egyezésére keresni. Ekkor az ékezetes betűket is begkülönbözteti a rendszer, és a "Kovács Béla" nevű szerzőre keresve a "Kovács Béla András" szerzőjű találatok nem jelennek meg.

Az előző bekezdésben leírt keresés a menüben a "Szerzők" vagy "Tárgyszavak" linkre kattintva is indítható a kiválasztott szempont szerinti tallózás után a keresendő szerzőre vagy tárgyszóra kattintva.

A megjelenő találatok között egy szerző nevére vagy tárgyszóra kattintva a találatok tovább szűrhetők, de egyszerre csak egy szerzőre és egy tárgyszóra lehet szűrni. Az éppen aktuális kifejezés pedig kiemelve jelenik meg.

Keresés

Egyezés

Egyezés

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

2 találat 1 oldalon.

Balás György: Újvár (Érsekújvár) várépítészeti rendszere és katonai szerepe. 1-2. [Gróf Forgách Ádám tábornok, újvári főkapitány képe 213.]
Repertórium A Hadtörténelmi Közlemények repertóriuma 1888-1914
Szerző: Balás György
Kiadási adat: 1888. 199-223., 1 t. 332. u.; 431-473., 2 t. /É/.
Tárgyszó: várak, Érsekújvár, Forgách Ádám gróf, tábornok, főkapitány
Ism.: Balás György: Az 1866-ik évi osztrák-porosz háború.
Repertórium A Hadtörténelmi Közlemények repertóriuma 1888-1914
Szerző: Balás György
Kiadási adat: 1895. 140-142. /HI/.
Tárgyszó: osztrák-porosz háború

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

2 találat 1 oldalon.