A kis- és nagybetűk különbségére a kereső nem érzékeny. A "Kutatás" és "kutatás" azonosnak számítanak.

A "Pontos keresés" lehetőség bejelölése nélkül a kereső az ékezetes karaktereket nem különbözteti meg az ékezet nélküli párjuktól. A "hir" és "hír" kifejezések között tehát nincs különbség.

A szerző és tárgyszó melletti "Egyezés" opció bejelölésével a "Pontos keresés" bejelölése nélkül is lehet a szerző vagy tárgyszó teljes egyezésére keresni. Ekkor az ékezetes betűket is begkülönbözteti a rendszer, és a "Kovács Béla" nevű szerzőre keresve a "Kovács Béla András" szerzőjű találatok nem jelennek meg.

Az előző bekezdésben leírt keresés a menüben a "Szerzők" vagy "Tárgyszavak" linkre kattintva is indítható a kiválasztott szempont szerinti tallózás után a keresendő szerzőre vagy tárgyszóra kattintva.

A megjelenő találatok között egy szerző nevére vagy tárgyszóra kattintva a találatok tovább szűrhetők, de egyszerre csak egy szerzőre és egy tárgyszóra lehet szűrni. Az éppen aktuális kifejezés pedig kiemelve jelenik meg.

Keresés

Egyezés

Egyezés

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

2 találat 1 oldalon.

Adatok a Csongrád megyei földmunkások helyzetéhez, különös tekintettel a kubikosokra az ellenforradalmi rendszer hatalomra jutása és berendezkedése idején (1920-1924).
Repertórium Az Agrártörténeti Szemle repertóriuma 1957-1982
Szerző: Balázs György
Kiadási adat: 1977. 19. 235-250.
Tárgyszó: Csongrád megye, földmunkások, kubikosok
A Csongrád megyei kubikosok helyzete és mozgalmai a gazdasági válság utáni években (1933-1939).
Repertórium Az Agrártörténeti Szemle repertóriuma 1957-1982
Szerző: Balázs György
Kiadási adat: 1981. 23. 546-563.
Tárgyszó: gazdasági válság, válság, Csongrád megye, kubikosok

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

2 találat 1 oldalon.