A kis- és nagybetűk különbségére a kereső nem érzékeny. A "Kutatás" és "kutatás" azonosnak számítanak.

A "Pontos keresés" lehetőség bejelölése nélkül a kereső az ékezetes karaktereket nem különbözteti meg az ékezet nélküli párjuktól. A "hir" és "hír" kifejezések között tehát nincs különbség.

A szerző és tárgyszó melletti "Egyezés" opció bejelölésével a "Pontos keresés" bejelölése nélkül is lehet a szerző vagy tárgyszó teljes egyezésére keresni. Ekkor az ékezetes betűket is begkülönbözteti a rendszer, és a "Kovács Béla" nevű szerzőre keresve a "Kovács Béla András" szerzőjű találatok nem jelennek meg.

Az előző bekezdésben leírt keresés a menüben a "Szerzők" vagy "Tárgyszavak" linkre kattintva is indítható a kiválasztott szempont szerinti tallózás után a keresendő szerzőre vagy tárgyszóra kattintva.

A megjelenő találatok között egy szerző nevére vagy tárgyszóra kattintva a találatok tovább szűrhetők, de egyszerre csak egy szerzőre és egy tárgyszóra lehet szűrni. Az éppen aktuális kifejezés pedig kiemelve jelenik meg.

Keresés

Egyezés

Egyezés

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

2 találat 1 oldalon.

Mollay Károly ism.: Ördög Ferenc: Személynévvizsgálatok Göcsej és Hetés területén. - Végh József (szerk.): Somogy megye földrajzi nevei. - Balázs Judit: Rábaszentandrás család- és ragadványnevei.
Repertórium A Soproni Szemle repertóriuma 1937-2001
Szerző: Balázs Judit
Kiadási adat: 1978. 91-93.
Tárgyszó: személynevek, földrajzi nevek, Göcsej, Hetés, névtudomány, Rábaszentandrás, ragadványnevek, Somogy megye
Kiss Jenő ism.: - -: A ragadványnevek szerepe Rábaszentandrás névrendszerében.
Repertórium A Soproni Szemle repertóriuma 1937-2001
Szerző: Balázs Judit
Kiadási adat: 1985. 285-287.
Tárgyszó: névtudomány, Rábaszentandrás, ragadványnevek

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

2 találat 1 oldalon.