A kis- és nagybetűk különbségére a kereső nem érzékeny. A "Kutatás" és "kutatás" azonosnak számítanak.

A "Pontos keresés" lehetőség bejelölése nélkül a kereső az ékezetes karaktereket nem különbözteti meg az ékezet nélküli párjuktól. A "hir" és "hír" kifejezések között tehát nincs különbség.

A szerző és tárgyszó melletti "Egyezés" opció bejelölésével a "Pontos keresés" bejelölése nélkül is lehet a szerző vagy tárgyszó teljes egyezésére keresni. Ekkor az ékezetes betűket is begkülönbözteti a rendszer, és a "Kovács Béla" nevű szerzőre keresve a "Kovács Béla András" szerzőjű találatok nem jelennek meg.

Az előző bekezdésben leírt keresés a menüben a "Szerzők" vagy "Tárgyszavak" linkre kattintva is indítható a kiválasztott szempont szerinti tallózás után a keresendő szerzőre vagy tárgyszóra kattintva.

A megjelenő találatok között egy szerző nevére vagy tárgyszóra kattintva a találatok tovább szűrhetők, de egyszerre csak egy szerzőre és egy tárgyszóra lehet szűrni. Az éppen aktuális kifejezés pedig kiemelve jelenik meg.

Keresés

Egyezés

Egyezés

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

1 találat 1 oldalon.

Földvári Mihály: Árpádházi királyaink diplomái. 1-. [A folytatás az Évkönyvben nem jelent meg]. [A pécsi püspökség alapítólevele, 1009.]
Repertórium A pécsi múzeumi értesítők és évkönyv repertóriuma 1908-1998
Szerző: Földvári Mihály
Kiadási adat: 1928-1929/4. 125-129. /É/.
Tárgyszó: alapítólevelek, István, I., Szent, magyar király, oklevelek, püspökség, Árpád-házi királyok

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

1 találat 1 oldalon.