A kis- és nagybetűk különbségére a kereső nem érzékeny. A "Kutatás" és "kutatás" azonosnak számítanak.

A "Pontos keresés" lehetőség bejelölése nélkül a kereső az ékezetes karaktereket nem különbözteti meg az ékezet nélküli párjuktól. A "hir" és "hír" kifejezések között tehát nincs különbség.

A szerző és tárgyszó melletti "Egyezés" opció bejelölésével a "Pontos keresés" bejelölése nélkül is lehet a szerző vagy tárgyszó teljes egyezésére keresni. Ekkor az ékezetes betűket is begkülönbözteti a rendszer, és a "Kovács Béla" nevű szerzőre keresve a "Kovács Béla András" szerzőjű találatok nem jelennek meg.

Az előző bekezdésben leírt keresés a menüben a "Szerzők" vagy "Tárgyszavak" linkre kattintva is indítható a kiválasztott szempont szerinti tallózás után a keresendő szerzőre vagy tárgyszóra kattintva.

A megjelenő találatok között egy szerző nevére vagy tárgyszóra kattintva a találatok tovább szűrhetők, de egyszerre csak egy szerzőre és egy tárgyszóra lehet szűrni. Az éppen aktuális kifejezés pedig kiemelve jelenik meg.

Keresés

Egyezés

Egyezés

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

2 találat 1 oldalon.

[Gömöry Gusztáv] G. G.: Az álmosdi ütközet 1604 október 15-én.
Repertórium A Hadtörténelmi Közlemények repertóriuma 1888-1914
Szerző: Gömöry Gusztáv
Kiadási adat: 1891. 709-711. /HA/.
Tárgyszó: álmosdi ütközet
rónai Horváth Jenő: Bocskay István [képe 569. e.] háborúja Rudolf ellen. 1604-1606. 1-???. [A többi rész nem jelent meg.]
Repertórium A Hadtörténelmi Közlemények repertóriuma 1888-1914
Szerző: Horváth Jenő, rónai
Kiadási adat: 1893. 569-634., 1 t.; /É/.
Tárgyszó: Bocskai István fejedelem, álmosdi ütközet, edelényi csata, Érsekújvár, hadjáratok, osgyáni ütközet, Rudolf, I., magyar király

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

2 találat 1 oldalon.