A kis- és nagybetűk különbségére a kereső nem érzékeny. A "Kutatás" és "kutatás" azonosnak számítanak.

A "Pontos keresés" lehetőség bejelölése nélkül a kereső az ékezetes karaktereket nem különbözteti meg az ékezet nélküli párjuktól. A "hir" és "hír" kifejezések között tehát nincs különbség.

A szerző és tárgyszó melletti "Egyezés" opció bejelölésével a "Pontos keresés" bejelölése nélkül is lehet a szerző vagy tárgyszó teljes egyezésére keresni. Ekkor az ékezetes betűket is begkülönbözteti a rendszer, és a "Kovács Béla" nevű szerzőre keresve a "Kovács Béla András" szerzőjű találatok nem jelennek meg.

Az előző bekezdésben leírt keresés a menüben a "Szerzők" vagy "Tárgyszavak" linkre kattintva is indítható a kiválasztott szempont szerinti tallózás után a keresendő szerzőre vagy tárgyszóra kattintva.

A megjelenő találatok között egy szerző nevére vagy tárgyszóra kattintva a találatok tovább szűrhetők, de egyszerre csak egy szerzőre és egy tárgyszóra lehet szűrni. Az éppen aktuális kifejezés pedig kiemelve jelenik meg.

Keresés

Egyezés

Egyezés

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

1 találat 1 oldalon.

Kiss Lajos: Nemzeti függetlenségünk védelmezése III. Henrik ellen, 1042-1052. 1-3.
Repertórium A Hadtörténelmi Közlemények repertóriuma 1888-1914
Szerző: Kiss Lajos
Kiadási adat: 1891. 27-59., 1 t. 159. u.; 180-207.; 332-358. /É/.
Tárgyszó: Pozsony, Hainburg, Képes Krónika, Aba Sámuel magyar király, Béla herceg, Endre, I., magyar király, gyepűk, Henrik, III., német-római császár, Herimannus, reichenaui, Kézai Simon Krónikája, ménfői csata, Vata-lázadás

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

1 találat 1 oldalon.