A kis- és nagybetűk különbségére a kereső nem érzékeny. A "Kutatás" és "kutatás" azonosnak számítanak.

A "Pontos keresés" lehetőség bejelölése nélkül a kereső az ékezetes karaktereket nem különbözteti meg az ékezet nélküli párjuktól. A "hir" és "hír" kifejezések között tehát nincs különbség.

A szerző és tárgyszó melletti "Egyezés" opció bejelölésével a "Pontos keresés" bejelölése nélkül is lehet a szerző vagy tárgyszó teljes egyezésére keresni. Ekkor az ékezetes betűket is begkülönbözteti a rendszer, és a "Kovács Béla" nevű szerzőre keresve a "Kovács Béla András" szerzőjű találatok nem jelennek meg.

Az előző bekezdésben leírt keresés a menüben a "Szerzők" vagy "Tárgyszavak" linkre kattintva is indítható a kiválasztott szempont szerinti tallózás után a keresendő szerzőre vagy tárgyszóra kattintva.

A megjelenő találatok között egy szerző nevére vagy tárgyszóra kattintva a találatok tovább szűrhetők, de egyszerre csak egy szerzőre és egy tárgyszóra lehet szűrni. Az éppen aktuális kifejezés pedig kiemelve jelenik meg.

Keresés

Egyezés

Egyezés

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

1 találat 1 oldalon.

Komáromy András közli: Levéltári kutatások. [1216-1745]. 1-3.
Repertórium A Magyar Történelmi Tár és a Történelmi Tár repertóriuma 1855-1934
Szerző: Komáromy András
Kiadási adat: 1903. 118-137.; 414-445.; 1904. 97-125.
Tárgyszó: apácák, Bereg vármegye, Ferdinánd, I., magyar király, hagyatékok, Szolnok, végrendeletek, Zsigmond magyar király, Lajos, II., magyar király, László, IV., magyar király, Ulászló, II., magyar király, András, II., magyar király, András, III., magyar király, Károly, I., Károly Róbert, magyar király, Ugocsa vármegye

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

1 találat 1 oldalon.