A kis- és nagybetűk különbségére a kereső nem érzékeny. A "Kutatás" és "kutatás" azonosnak számítanak.

A "Pontos keresés" lehetőség bejelölése nélkül a kereső az ékezetes karaktereket nem különbözteti meg az ékezet nélküli párjuktól. A "hir" és "hír" kifejezések között tehát nincs különbség.

A szerző és tárgyszó melletti "Egyezés" opció bejelölésével a "Pontos keresés" bejelölése nélkül is lehet a szerző vagy tárgyszó teljes egyezésére keresni. Ekkor az ékezetes betűket is begkülönbözteti a rendszer, és a "Kovács Béla" nevű szerzőre keresve a "Kovács Béla András" szerzőjű találatok nem jelennek meg.

Az előző bekezdésben leírt keresés a menüben a "Szerzők" vagy "Tárgyszavak" linkre kattintva is indítható a kiválasztott szempont szerinti tallózás után a keresendő szerzőre vagy tárgyszóra kattintva.

A megjelenő találatok között egy szerző nevére vagy tárgyszóra kattintva a találatok tovább szűrhetők, de egyszerre csak egy szerzőre és egy tárgyszóra lehet szűrni. Az éppen aktuális kifejezés pedig kiemelve jelenik meg.

Keresés

Egyezés

Egyezés

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

1 találat 1 oldalon.

A magyar történettudomány halottai 1922-1925.
Repertórium A Történeti Szemle repertóriuma 1912-1930
Kiadási adat: 1926/1-4. 234.
Tárgyszó: Tagányi Károly, halálozási adatok, Apponyi Sándor, gróf, Békefi Remig, Fejérpataky László, Fraknói Vilmos, Heinrich Gusztáv, Hellebrant Árpád, Márki Sándor, Mayer Béla, Nagy Gyula, Odescalchi Artúr, herceg, Pasteiner Gyula, Szentkláray Jenő, Szeremley Sámuel, Timon Ákos, Zichy Nándor, gróf, Zsilinszky Mihály

« Előző oldal [ 1 oldal ] Következő oldal »

1 találat 1 oldalon.